\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Cosinus functie

Ik weet niet hoe ik x moet uitrekenen in de volgende vergelijking:
2 cos²(3x + 30°)=1
cos²(3x +30°)=1/2
Maar hoe werk ik het kwadraat weg?

Michel
Student universiteit - zaterdag 19 juni 2004

Antwoord

Als het de vergelijking A2 = 1/2 was, zou je het wel weten, namelijk A = Ö1/2 of A = -Ö1/2
In plaats van A moet je nu lezen cos(3x+30°) en het is in de goniometrie wel handig om in plaats van Ö1/2 te schrijven 1/2Ö2, want dan herken je vast een bekende gonio-waarde.

MBL
zaterdag 19 juni 2004

©2001-2025 WisFaq