\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Oefensommen lijnstukken berekenen

Hey, hebben jullie misschien ook info/oefeningen over lijnstukken berekenen? Met behulp van goniometrie, maar ook met gelijkvormige figuren en met oppervlak methode? Alvast tnx KizZ mArceLlA!!!

marcel
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 5 april 2002

Antwoord

Allerlei voorbeelden en uitleg over berekeningen met goniometrische verhoudingen kan je vinden op Tangens en zo.
q2471img1.gif
Opgave 1
Hiernaast staat een rechthoekige driehoek ABC. In deze driehoek staat DE loodrecht op AB.
AC = 8, DE = 3 en BE = 4.
Bereken de lengte van AE en CD.
q2471img2.gif
Opgave 2
AE = 4, AD = 12, CD = 8 en AE // CD
Bereken in de figuur hiernaast de lengte van zijde AB.

En nou mis je alleen nog sommen met de hoogtelijn... misschien komen die nog... later.


zondag 7 april 2002

Re: Oefensommen lijnstukken berekenen

©2001-2024 WisFaq