\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Snijpunt bepalen

Gegeven zijn de volgende punten 4 punten:
A= (-1,0,2)
B= (2,3,3)
C= (4,-1,5)
D= (0,-2,3)
Ga naar of de lijnen AB en CD elkaar snijden. Zo ja, bepaal het snijpunt.

Hoe moet ik dit aan gaan pakken, als LIA n00b???

dj
Student hbo - vrijdag 28 mei 2004

Antwoord

Stel een parametervoorstelling op van beide lijnen en stel deze aan elkaar gelijk.
Dit levert drie vergelijkingen met twee onbekenden (de twee parameters).
Kies twee van deze vergelijkingen en los ze op.
Vul de oplossing in in de derde vergelijking.
Als deze laatste vergelijking ook klopt, is er een snijpunt, (en heb je ook meteen de coördinaten), en anders is er geen snijpunt.
groet,


vrijdag 28 mei 2004

 Re: Snijpunt bepalen 

©2001-2024 WisFaq