\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Parameter voorstelling van een kromme

Beste Wisfaq,

De kromme K is gegeven door:
x=(4t)/(t2+1)
y=Ö(1+t2)

Vp is het vlakdeel ingesloten door K en de lijn y=p, met p1. Ip is de inhoud van het omwentelingslichaam dat ontstaat door Vp te wentelen om de y-as.
Bereken lim p®¥ (Ip).

Kan iemand mij vertellen hoe je dit het beste kunt oplossen. Ik heb deze vraag vandaag op het examen gekregen maar weet niet zeker of ik het goed heb gedaan.
Oja hoe ziet de grafiek van K eruit?

Heeeeel erg bedankt

A
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 mei 2004

Antwoord

Het correctievoorschrift kun je vinden op:
correctievoorschrift
De grafiek ziet er zo uit:
q24519img1.gif


dinsdag 25 mei 2004

©2001-2025 WisFaq