Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Een lekkende kraan

Uit een lekke kraan vallen elke seconde twee druppels water. 20 druppels geven 1cm3 water. Om het water op te vangen zet men een emmer met een inhoud van 10l onder de kraan. Is deze emmer groot genoeg om al het water op te vangen dat uit de kraan lekt van 18 uur 's avonds tot 8uur 's morgens?

Kir
Student Hoger Onderwijs België - maandag 24 mei 2004

Antwoord

Ik schrijf het nu even uit. Je kan het ook in een tabel uitschrijven.

per (1) seconde vallen er 2 druppels water
per 10 seconden vallen er dan 20 druppels water
20 druppels water komen overeen met 1 cm3 water.

per 10 seconden valt er dus 1 cm3 water
per minuut (60 seconden) valt er ...cm3 water

per uur valt er .... cm3 water
van 18 uur tot 8 uur de volgende dag zijn X uren.
bij X uren vallen er .... cm3 water

1 cm3 = 1000dm3
0,001 cm3 = 1 dm3
1 dm3 = 1 liter

.... cm3 = ....dm3 = ... liter

Nu is het alleen nog invullen. Kijk ook eens naar de link onderaan over het metriek stelsel

Zie Hacom - metriek

ws
maandag 24 mei 2004

©2001-2025 WisFaq