Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Lichamen

Hallo,

Ik heb hier 2 oefeningen van mijn huiswerk die ik echt niet kan oplossen. Kunnen jullie me mss wat tips geven om me op weg te helpen?

\to in een kubus is een snijvlak aangebracht door 3 hoekpunten waarvan geen 2 tot eenzelfde lichaam behoren. Beschouw het grootste deellichaam.
a. maak een duidelijk tekening. Hoeveel ribben heeft dit lichaam?
b. hoeveel vlakken zijn congruente driehoeken en hoeveel vlakken zijn congruente vierhoeken?
c. Bereken de verhouding van de inhoud van dit lichaam tot de inhoud van de kubus.

\to Bereken de inhoud van een recht parallellepipedum waarbij |AB| = 17 cm , |AD|= 6 cm, de hoek tussen AC en AD = 30 ° en |AA'| = 13 cm

a.
3de graad ASO - zaterdag 15 mei 2004

Antwoord

Ik neem dat er dit bedoeld wordt:

q24061img1.gif

De beschrijving begrijp ik in ieder geval niet, maar ja erg veel keus hebben we niet. En een snijvlak met 3 hoekpunten in één vlak is misschien wat al te flauw. Onderdeel a. en b. moet je zelf doen.

Neem voor de ribbe van de kubus 4 De inhoud van het afgesnede gedeelte is 1/3·8·4=102/3. De inhoud van de kubus was 64. Dan zal de rest wel lukken?

Ik probeer me een beeld te vormen van een recht parallellepipidum, maar ik geloof dat we hier te maken hebben met een recht prima (met een ruit als grondvlak?). Of niet?


zaterdag 15 mei 2004

 Re: Lichamen 

©2001-2025 WisFaq