Re: Re: Vierdegraads functie met parameter Dit is een reactie op vraag 23457 Dit was makkelijk, maar hoe doe je dit dan met een vijfde of zesdegraadsfunctie (of nog grotere)?bijvoorbeeld:fp(x)=4x6-3px4+2Sorry dat ik dit niet meteen gevraagd heb...! Rob Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 mei 2004 Antwoord Zolang het niet te gek wordt gaat het op precies dezelfde manier als bij je vorige vraag: f'p(x)=24x5-12px3 24x5-12px3=0 x3(24x2-12p)=0 x3=0 of 24x2-12p=0 x=0 of 24x2=12p x=0 of x2=1/2p Enz... Je krijgt dan zelfs drie antwoorden. zondag 2 mei 2004 Re: Re: Re: Vierdegraads functie met parameter ©2001-2024 WisFaq
Dit was makkelijk, maar hoe doe je dit dan met een vijfde of zesdegraadsfunctie (of nog grotere)?bijvoorbeeld:fp(x)=4x6-3px4+2Sorry dat ik dit niet meteen gevraagd heb...! Rob Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 mei 2004
Rob Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 mei 2004
Zolang het niet te gek wordt gaat het op precies dezelfde manier als bij je vorige vraag: f'p(x)=24x5-12px3 24x5-12px3=0 x3(24x2-12p)=0 x3=0 of 24x2-12p=0 x=0 of 24x2=12p x=0 of x2=1/2p Enz... Je krijgt dan zelfs drie antwoorden. zondag 2 mei 2004
zondag 2 mei 2004