\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vectoren

We nemen voor een parallellogram ABCD het punt E zo dat vector AE= AD/3. We geven het snijpunt van BE en AC de naam F. Bewijs AC=4AF.

Jim Va
3de graad ASO - zondag 28 maart 2004

Antwoord

Neem op het verlengde van de zijde AD een punt G zodat vector AG = 4/3.AD
GC is dan evenwijdig met EB zodat de driehoeken AFE en ACG gelijkvormig zijn.
Applet werkt niet meer.
Download het bestand.

Vermits nu AG = 4.AE is AC = 4.AF


zondag 28 maart 2004

©2001-2025 WisFaq