Formules van simpson bewijs'op voorwaarde dat deze uitdrukkingen zinvol zijn:cos2(3x-2y)-sin2(3x+2y)_______________________ hangt niet af van y 1-8sin2ycos2y raf ve 3de graad ASO - zondag 21 maart 2004 Antwoord Vervang sin2(3x+2y) door cos2(1/2p-3x-2y).Noem 3x-2y=t en 1/2p-3x-2y=u.In de teller staat dan:cos2(t)-cos2(u)=(cos(t)+cos(u))(cos(t)-cos(u))Pas nu de formules van Simpson toe.Je krijgt dan cos2(t)-cos2(u)=-sin(t+u)sin(t-u).Vervang t nu weer door 3x-2y en u door 1/2p-3x-2y.In de noemer zie je 1-8sin2ycos2y=1-2.4sin2ycos2y=1-2sin22y=cos4y.De rest zal dan wel lukken denk ik. zondag 21 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
bewijs'op voorwaarde dat deze uitdrukkingen zinvol zijn:cos2(3x-2y)-sin2(3x+2y)_______________________ hangt niet af van y 1-8sin2ycos2y raf ve 3de graad ASO - zondag 21 maart 2004
raf ve 3de graad ASO - zondag 21 maart 2004
Vervang sin2(3x+2y) door cos2(1/2p-3x-2y).Noem 3x-2y=t en 1/2p-3x-2y=u.In de teller staat dan:cos2(t)-cos2(u)=(cos(t)+cos(u))(cos(t)-cos(u))Pas nu de formules van Simpson toe.Je krijgt dan cos2(t)-cos2(u)=-sin(t+u)sin(t-u).Vervang t nu weer door 3x-2y en u door 1/2p-3x-2y.In de noemer zie je 1-8sin2ycos2y=1-2.4sin2ycos2y=1-2sin22y=cos4y.De rest zal dan wel lukken denk ik. zondag 21 maart 2004
zondag 21 maart 2004