Inverse hoe bereken ik in stapjes de inverse van: x-1 / x+2 Marco Student hbo - dinsdag 16 maart 2004 Antwoord Om de inverse f-1 van een functie f te nemen moeten we het domein (x) en het bereik (f(x) = y) verwisselen.we schrijven de functie f : y = (x-1)/(x+2)en we verwisselen x en y :x = (y-1)/(y+2)en we lossen nu terug op naar y in functie van x :x.(y + 2) = y - 1x.y + 2x = y - 1x.y - y = -2x - 1(x - 1).y = -2x - 1En tenslotte :f-1 : y = -(2x+1)/(x-1) dinsdag 16 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
hoe bereken ik in stapjes de inverse van: x-1 / x+2 Marco Student hbo - dinsdag 16 maart 2004
Marco Student hbo - dinsdag 16 maart 2004
Om de inverse f-1 van een functie f te nemen moeten we het domein (x) en het bereik (f(x) = y) verwisselen.we schrijven de functie f : y = (x-1)/(x+2)en we verwisselen x en y :x = (y-1)/(y+2)en we lossen nu terug op naar y in functie van x :x.(y + 2) = y - 1x.y + 2x = y - 1x.y - y = -2x - 1(x - 1).y = -2x - 1En tenslotte :f-1 : y = -(2x+1)/(x-1) dinsdag 16 maart 2004
dinsdag 16 maart 2004