Re: Bepalen determinant en adjunct Dit is een reactie op vraag 20559 Bedankt voor de duidelijke uitleg!Ik heb nog één probleempje bij (2) : hóe komt u aan die cofactor?Vele groetjes en alvast bedankt... Anne 3de graad ASO - woensdag 25 februari 2004 Antwoord Ik werk enkele cofactoren uit van elementen van de getransponeerde matrix ||||121||||215-14-7.De cofactor van het element '1' in de eerste rij en eerste kolom =de determinant van|||15|||4-7 = -7 - 20 = -27.Vermits 1 + 1 (eerste rij en eerste kolom) even is komt er geen extra minteken bij.De cofactor van het element '2' in de tweede rij en eerste kolom =min de determinant van|||21|||4-7 = -(-14 - 4) = - (-18) = 18.Vermits 2 + 1 (tweede rij en eerste kolom) oneven is komt er wel een extra minteken bij.De cofactor van het element '5' in de tweede rij en derde kolom =min de determinant van|||12|||-14 = -(4 + 2) = - (6) = -6.Vermits 2 + 3 (tweede rij en derde kolom) oneven is komt er wel een extra minteken bij.De cofactor van het element '-7' in de derde rij en derde kolom =de determinant van |||12|||21 = 1 - 4 = -3.Vermits 3 + 3 (derde rij en derde kolom) even is komt er geen extra minteken bij. woensdag 25 februari 2004 ©2001-2025 WisFaq
Bedankt voor de duidelijke uitleg!Ik heb nog één probleempje bij (2) : hóe komt u aan die cofactor?Vele groetjes en alvast bedankt... Anne 3de graad ASO - woensdag 25 februari 2004
Anne 3de graad ASO - woensdag 25 februari 2004
Ik werk enkele cofactoren uit van elementen van de getransponeerde matrix ||||121||||215-14-7.De cofactor van het element '1' in de eerste rij en eerste kolom =de determinant van|||15|||4-7 = -7 - 20 = -27.Vermits 1 + 1 (eerste rij en eerste kolom) even is komt er geen extra minteken bij.De cofactor van het element '2' in de tweede rij en eerste kolom =min de determinant van|||21|||4-7 = -(-14 - 4) = - (-18) = 18.Vermits 2 + 1 (tweede rij en eerste kolom) oneven is komt er wel een extra minteken bij.De cofactor van het element '5' in de tweede rij en derde kolom =min de determinant van|||12|||-14 = -(4 + 2) = - (6) = -6.Vermits 2 + 3 (tweede rij en derde kolom) oneven is komt er wel een extra minteken bij.De cofactor van het element '-7' in de derde rij en derde kolom =de determinant van |||12|||21 = 1 - 4 = -3.Vermits 3 + 3 (derde rij en derde kolom) even is komt er geen extra minteken bij. woensdag 25 februari 2004
woensdag 25 februari 2004