\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Tangens misschien....?

In driehoek ABP weet je alleen: AP=20, BP=20 en AB=22, en dan is de vraag: wat is hoek P? (ik weet niet of ze het aantal graden bedoelen of ook de tangens) alvast bedankt.

Evelin
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 1 februari 2004

Antwoord

Dit is een bijzonder driehoek:

q19717img1.gif

Je kunt, in ieder geval, niet meteen 'iets' met de tangens doen omdat er geen rechte hoek in zit. Maar de driehoek is gelijkbenig.

Dat betekent dat als je hoogtlijn op AB tekent je twee rechthoekige driehoeken krijgt waar je 2 zijden kent:

q19717img2.gif

Zou het dan lukken?


zondag 1 februari 2004

©2001-2025 WisFaq