Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Wat is pi?

Hallo,
Ik zit op het middelbaar onderwijs (Mavo/havo) burgklas.
Nu heb ik een vraag:
'Wat houd \pi eigelijk in?
Alvast hartelijk bedankt
een leerling

Laura
Iets anders - donderdag 22 januari 2004

Antwoord

Het getal \pi is het resultaat dat je krijgt als je de omtrek van een cirkel (dus de lengte van de ronde lijn) deelt door de lengte van de diameter (dus de lengte van een middellijn).
Omdat die deling niet mooi uitkomt (het is namelijk een getal met oneindig veel cijfers na de komma), laat men gewoon \pi staan.
Dus: \pi = omtrek/diameter ofwel omtrek = \pi x diameter.
De waarde van \pi ligt in de buurt van 3,14.

MBL
donderdag 22 januari 2004

Re: Wat is pi?

©2001-2025 WisFaq