Praktische Opdracht Wiskunde
Hallo! Ik zit in 6vwo en heb Wiskunde B1. We zijn nu bezig met praktische opdrachten en omdat wiskunde mijn zwakste punt is heb ik toch wat advies nodig hoe ik een goed werkstuk in elkaar kan krijgen.( van andere vakken gaat het zo, maar wiskunde is toch best lastig als het niet je sterkste punt is;)). Ik heb het onderwerp ' de snelste route' wat hoort tot het hoofdstuk ' de afgeleide functie' dus snelheidsvergelijkingen. De opdracht is dat ik moet bepalen en onderzoeken wat de snelste route is in verschillende situaties om een bepaalde eindpunt te bereiken. Welk informatiemateriaal adviseert u mij om erover op te zoeken, om het onderwerp nader uit te zoeken en uit te werken? Ik moet ook daarbij meer informatie opzoeken over de wet van Snellius, heeft u misschien een handige site waar ik goed uiteglegde informatie uit kan halen? Ik wil graag mijn uiterste best doen voor het werkstuk, ook omdat ik een goed cijfer wil halen maar ook omdat ik dat in al mijn werkstukken doe en ook leuk vind om het te maken! Ik me er 100% voor inzetten maar vind het moeilijk om het goed op te bouwen, ik weet niet goed hoe ik het beste kan starten. Ik hoop dat u mij wat handige tips kunt geven, want ik wil het ook heel graag goed bergijpen dit onderwerp! Groetjes en alvast bedankt kasia Vermaire
Kasia
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 januari 2004
Antwoord
Beste Kasia, Misschien is het juist wel handig dat je niet al te sterk bent in wiskunde . Het uitspitten en zelf onderzoeken en begrijpen van de stof zal leiden naar een uitleg die jij snapt. Dit is dan in mijn optiek een prima basis voor je werkstuk. Het is tevens vaak handig om bij wiskundige stukken een algemene formule/gedeelte te schrijven, met een uitgewerkt voorbeeld. Verder is het vaak ook 'leuk' om een beetje geschiedenis van je onderwerp erbij te plaatsen.
Een mede-beantwoorder verwees nog naar: Op http://www.math4all.nl/OnModel.html staat een uitleg over het soort praktische opdrachten en hoe je zoiets aanpakt. Daarnaast staat er op http://www.math4all.nl/OnOordeel.html van alles over beoordeling, afspraken, verdeling van de punten etc. Misschien is dat handig.
Hopelijk helpt dit wat.
M.v.g. PHS
dinsdag 6 januari 2004
©2001-2024 WisFaq
|