Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Roulette

 Dit is een reactie op vraag 18033 
Misschien hebben we het niet helemaal duidelijk uitgelegd. Wat we proberen te onderzoeken is dit: als je op de derde kolom inzet (1 euro) en je zet op zwart in (1 euro), vergroot dit dan de winstkans? Want je zet op alle zwarte nummers in, maar doordat er in de derde kolom weinig zwarte nummers staan zet je ook op 8 rode nrs in, en bovendien dubbel op de 4 zwarte nummers in die kolom. We snappen niet helemaal hoe je hiermee de verwachtingswaarde uitrekent. Hopelijk kunnen jullie dit uitleggen.

Groetjes!

Voor de duidelijkheid: je zet dus zowel op zwart als op de 3e kolom een euro in.

Ayla e
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 januari 2004

Antwoord

Ik snap het. Je zet 1 euro in op zwart en 1 euro op de derde kolom. De vraag is: wat is de te verwachte winst?

1 euro op de derde kolom en 1 euro op zwart:
E(opbrengst)=å(kans×prijs)=12/37·3+18/37·21,94594

Is dit nu meer dan de te verwachte opbrengst als je beide euro's op zwart of beide euro's op de derde kolom zet?

2 euro op de derde kolom:
E(opbrengst)=å(kans×prijs)=12/37·3+12/37·31,94594

2 euro op zwart:
E(opbrengst)=å(kans×prijs)=18/37·2+18/37·21,94594

..en, zoals je ziet, maakt het niet uit. Toch kan ik me voorstellen dat je nu denkt: dat is vreemd, want in de derde kolom zitten maar 4 zwarte nummers, is mijn te verwachte opbrengst als ik zet op zwart en de tweede kolom dan niet groter?

Maar dat kan je nu zelf misschien wel bedenken en anders maar weer vragen...

Zie Roulette Systemen - BetaSteunPunt


zaterdag 3 januari 2004

 Re: Re: Roulette 

©2001-2025 WisFaq