\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Goniometrische vergelijking

De vergelijking cos x - cos 2x + sin 3x = 0 heb ik al verscheidene malen proberen op te lossen, maar ik geraak er maar niet uit. Ik zou u heel dankbaar zijn moest u mij hierbij kunnen helpen.

Bart D
Overige TSO-BSO - zaterdag 15 november 2003

Antwoord

Hallo Bart,

Met behulp van de onderstaande formules proberen we
cos(x)-cos(2x)+sin(3x) te schrijven als een product

q16239img1.gif

cos(x)-cos(2x)+sin(3x)=0
-2sin(1,5x).sin(-0,5x)+2sin(1,5x).cos(1,5x)=0
2sin(1,5x).sin(0,5x)+2sin(1,5x).cos(1,5x)=0
2sin(1,5x).(sin(0,5x)+cos(1,5x))=0
2sin(1,5x).(cos(0,5x-0,5p)+cos(1,5x))
2sin(1,5x).cos(x-0,25p).cos(-0,5x-0,25p)=0

Nu zou het verder moeten lukken.

wl
zaterdag 15 november 2003

©2001-2025 WisFaq