\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Afleiding formule

ik heb nog een vraagje. de afleiding van de formule van pythagoras om de tripeld mee uit te rekenen is:

A = 2xy
B = x2 - y2
C = x2 + y2

als je A, B, C wilt kwadrateren om de formule C2=a2+b2 te krijgen moet je deze berekening maken:

(y2 - x2)2 + (2xy)2 = x4 - 2x2y2 + y4 + 4x2y2 = x4 + 2x2y2 + y4 = (x2 + y2)2

wat ik niet snap aan deze berekening is hoe je aan de
-2x2y2 komt bij het kwadrateren van B....

moniqu
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 november 2003

Antwoord

(y2-x2)2=(y2-x2)(y2-x2)=y2·y2+y2·-x2+-x2·y2+-x2·-x2=y4-2x2y2+x4

Zie Formule zonder haakjes schrijven


maandag 10 november 2003

©2001-2025 WisFaq