Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Vergelijkingen in[C]

 Dit is een reactie op vraag 13902 
in het antwoord staat dat z=Ö(-D)/i beide kanten vermenigvuldegen met i geeft z= -iÖD. Welke beide kanten bedoelen jullie en hoe komen jullie hier aan?? bvd

Brian
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 september 2003

Antwoord

Hoi Brian,

Ik had daar inderdaad wat duidelijker kunnen zijn. Ik bedoel teller en noemer (beide kanten van de breukstreep) van Ö(-D)/i met i vermenigvuldigen. Dan krijg je dus:

z=iÖ(-D)/i2

er geldt i2=-1, dus:

z=iÖ(-D)/i2=iÖ(-D)/(-1)=-iÖ(-D)

zo duidelijk?

groet,

Casper

cz
woensdag 10 september 2003

©2001-2025 WisFaq