\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Kansberekenen

 Dit is een reactie op vraag 13767 
hai, bedankt voor je antwoord! Maar ik had nog even een vraagje, want je zegt dat als het aantal nullen groter of gelijk is aan 12 dan hebben ze minstens een 3, maar dat klopt toch niet? Want je zei dat het aantal nullen het aantal foute antwoorden was. Dus dan kunnen ze als het groter dan 12 is ook 40 vragen fout hebben, dan hebben ze een 0. Dat moet dan toch kleiner zijn 28 vragen fout? Want dat is dan 28/4=7 punten eraf en dan hebben ze een 3. Ja toch?

Inge W
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 25 augustus 2003

Antwoord

Nee, hoor, ik mijn vorige antwoord heb ik geschreven "Waarbij 0 = goed beantwoord".
Je moet wel goed lezen
Het is toch véél gemakkelijker om van het goede antwoord (er is er maar één per vraag) te vertrekken, dan van 3 foute. Anders moet je (alle getallen) - (som van alle getallen 3 (waarbij 0,1,2 foute antwoorden)) bepalen om te weten hoeveel goede antwoorden er zijn (waarbij 3 staat voor een correct antwoord), maar dan had je toch ook net zo goed Sum(L1=3) kunnen nemen? Of zoals ik in eerste instantie had gedaan, door een 0 te nemen voor een correct antwoord. Je moet toch van te voren bepalen welk getal voor een correct antwoord staat (en de andere getallen zijn dan voor een fout antwoord).

Snap je 't?


maandag 25 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq