\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Kansberekenen

 Dit is een reactie op vraag 13543 
(1,1) 1,6, 1,4 1,5 1,3 1,2 = aantal 6
2,1 3,1 4,1 5,1 6,1 = aantal 5
de rest : 2,2 t/m 6,6 = aantal 0
-----------
11 mogelijkheden,

ruud
Iets anders - zondag 24 augustus 2003

Antwoord

ah, beste ruud bijna goed, maar (1,1) mag je niet meetellen, want er stond in jouw vraagstelling "...er een enkele 1 bij zit?" en 1,1 zijn toch echt 2 enen, dus in totaal niet 11, maar 10 mogelijkheden, van de 36 en kom je dus toch opnieuw uit op de 10/36=5/18

M.v.g.
PHS


zondag 24 augustus 2003

©2001-2025 WisFaq