\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Limieten van goniometrische functies

hoi wisfaq,

Hoe de volgende limieten berekenen weet ik niet.

1) lim t-- 0 2t/(sin3t)
2) lim t--0 tant/t

wilt u bij 1 a.u.b niet de methode doen van sin3t vervangen door u want dat snap ik niet zo goed.

bij 2 weet ik dat tant = sint/cost maar ja hoe verder..

Alvast bedankt

Timmy
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 juni 2003

Antwoord

1)

Je krijgt 0/0 = regel van De L'Hospital: Teller afleiden, noemer afleiden, en opnieuw delen en limiet berekenen.

Dus 2/(3cos(3t)). Limiet geeft 2/(3*(cos(0))=2/3

2)Analoog.


maandag 23 juni 2003

 Re: Limieten van goniometrische functies 

©2001-2025 WisFaq