Integreren met een wortel in de noemer
In mijn antwoorden boek mist het antwoord van de volgende som $\int{}$1/√x dx ik dacht, je kunt 1/√x dx schrijven als x$^{-\frac{1}{2}}$ dan wordt de primitieve 1/2x$^{\frac{1}{2}}$ en dat kun je schrijven als 1/2√x Is dit correct? Ik heb morgen de toets bibberrrr alvast bedankt
Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 juni 2003
Antwoord
Hallo Linda,
1/√x is inderdaad gelijk aan x$^{-\frac{1}{2}}$.
[0,5x0,5+C]'=0,5.0,5x-0,5=0,25x-0,5(de primitieve is dus niet correct)
Verander 0,5 in 2 dan klopt het wel!
[2x0,5+C]'=0,5.2.x-0,5=1/√x
Succes met je toets,
wl
donderdag 12 juni 2003
©2001-2025 WisFaq
|