\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Ln verschrijving

Gegroet

Ik zit met volgende probleem hoe verschrijf je deze ln-vorm
na een integraal berekening kom ik uit:

(ln(4)^2) / 2
en de oplossing is dit:

2 ln^2 2
met de rekenmachine krijgt ik hetzelfde maar hoe verschrijf ik dit manueel??

Bernar
3de graad ASO - zaterdag 7 juni 2003

Antwoord

Een van de eigenschappen van alle logaritmen is:
log(ak) = k·log(a)
Dus ook voor ln geldt:
ln(4) = ln(22) = 2·ln(2)
Verder is ln^2(x) een verkorte schrijfwijze voor (ln(x))2

Jouw antwoord (ln(4)^2) / 2 is dus gelijk aan
(2·ln(2))^2 / 2 = 4·(ln(2))2/2 = 2·(ln(2))2 = 2·ln2(2)
groet,



zaterdag 7 juni 2003

©2001-2025 WisFaq