To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vergelijking met machten

Kan iemand mij helpen met de volgende opgave, ik zit helemaal vast en er volgen nog vele van deze opgaven dus het wil niet echt opschieten. Hier komt ie: 3x+2 + 3x = 810
Ik zelf dacht eruit te zijn maar helaas. Zo zag mijn vergelijking eruit:
3x+2 + 3x = 810
3x·32+ 3x = 810
6x·9 = 810
En verder kwam ik er niet uit. Zouden jullie mij willen helpen? Bij voorbaat dank.

Duce
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 30 mei 2003

Antwoord

3x·9+3x=810. Nu 3x buiten haakjes halen:
3x(9+1)=810. De rest is nu makkelijk.

Met vriendelijke groet

JaDeX


vrijdag 30 mei 2003

©2001-2025 WisFaq