Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vergelijking met een macht oplossen

Mijn vraag is hoe je de volgende vergelijking op moet lossen: 1,10 = (1+a)12. En hoe je dit moet berekenen met behulp van een grafische rekenmachine. Ik heb al op internet gezocht en geloof dat ik het ook al eens op de Havo gehad heb....
Alvast bedankt!

Anne
Student hbo - woensdag 7 mei 2003

Antwoord

(1+a)12=1,10 Û
(1+a) = (1,10)1/12 Û
a = (1,10)1/12 -1

hoe reken je dit uit op de rekenmachine?
met de y^x knop

groeten,
martijn

mg
woensdag 7 mei 2003

©2001-2025 WisFaq