Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het grondtal e

Hoe wordt een vergelijking met een e-macht opgelost?
bv: ex(ex-2) = 0
of
bv: x2ex + 3xex = 0

alvast bedankt.

Hilber
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 april 2003

Antwoord

De eerste: als je ex even y noemt dan zie je wellicht wat er moet gebeuren:
y(y-2)=0 Û y=0 of y=2 Ûex=0 of ex=2
Het eerste deel heeft geen oplossing en voor het tweede deel is de oplossing (uit de definitie) ln2.

De tweede: ex buiten haakjes halen enz.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 16 april 2003

©2001-2024 WisFaq