Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het zwaartepunt berekenen

Weet u hoe je het zwaartepunt van een vlakdeel moet berekenen? De vraag in m'n boek is: je hebt 2 grafieken, f(x)= 1/Öx en g(x)= x2. Je moet dan het zwaartepunt berekenen van het gedeelte tussen X=0 en x=4 en die twee grafieken. In m'n boek staat iets met een Riemann-som met een extra x erin en een gewone Riemann-som wat je moet vermenigvuldigen met x. Daar kan ik nog wel uitkomen, maar dan gaan ze de y-co-ordinaat berekenen en daar snap ik helemaal niks van. Ik hoop dat u me kunt helpen, alvast bedankt!

Nathal
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 april 2003

Antwoord

Kan je de functies f(x) en g(x) eens controleren? f(x) wordt oneindig voor x=0 en doordat f(1)=g(1) valt de figuur uiteen in twee stukken. Allemaal best mogelijk natuurlijk, maar het klinkt niet zo didactisch en daarom vraag ik even of je de opgave wil nakijken.

cl
zaterdag 19 april 2003

©2001-2024 WisFaq