Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 9922 

Re: Re: Repeterende vergelijkingen

ja, is dit dan de kettingbreuk van 2?
en is dit er ok een?
bijv 23/13
= 1+1/13/10
=1+1/1+1/10/3
=1+1/1+1/3+1/10

Guo We
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 april 2003

Antwoord

Ja, inderdaad het is een kettingbreuk van 2.
En die 23/10 is, als je op de juiste plaatsen nog wat haakjes zou zetten, is inderdaad een kettingbreuk
Zo maak je ze.
Alleen deze is niet repeterend en ook niet oneindig (hij breekt af omdat de laatste breuk de teller 1 heeft).

dk
dinsdag 15 april 2003

©2001-2024 WisFaq