Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van een kegel in cilindercoordinaten

Ik zoek de inhoud van een gegeven kegel: straal grondvlak = 1 en hoogte (op z- as) is ook gelijk aan 1. Middelpunt grondvlak in oorsprong. Met een standaardprocedure is deze inhoud gemakkelijk te berekenen, maar het moet in cilindercoordinaten. Hoe pak ik dit aan?

Jan va
Student universiteit - maandag 14 april 2003

Antwoord

Driedubbele integraal:V = ттт dV = ттт r dr df dzDaarbij gaat f van 0 tot 2p, z van 0 tot 1, en r van 0 tot 1-z.Het resultaat is zoals verwacht p/3

cl
maandag 14 april 2003

©2001-2024 WisFaq