Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule opstellen bij getallenrijen

Je hebt de volgende getallenrijen:
a) 11, 14, 19, 26, 35
b) 2/3, 3/4, 4/5, 5/6, 6/7
c) 11, 101/2, 101/3, 101/4, 101/5
d) 300, 306, 312, 318, 324
e) 0,1; 0,2; 0,4; 0,8; 0,16
f) 1000; 960; 921,6; 884,736; 849,34656

Ik moet bij alle 6 rijen een directe formule geven en bij de rijen d) en e) ook een indirecte formule. Ik heb dit geprobeerd, maar kom er helemaal niet uit. Zou u mij kunnen helpen?

Jessic
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 april 2003

Antwoord

Directe formules:

a) t(n) = n2 + 2n + 11 (met n= 0, 1, 2, 3, ...)
b) t(n) = n/(n + 1)
c) t(n) = 10 + 1/(n + 1)
d) t(n) = 300 + 6n
e) t(n) = 0,1 x 2n
f) t(n) = 1000 x 0,96n

Indirecte formules:

d) t(n + 1) = t(n) + 6 (nieuwe term = vorige term + 6)
e) t(n + 1) = 2 x t(n)

MBL
maandag 14 april 2003

©2001-2024 WisFaq