Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken en percentages

Een zak meel is lek waardoor er 20% uitloopt. Het gewicht hiervan is 53 kg. Hoeveel kg meel zat er totaal in? Hoeveel kg blijft over in de zak?

DE JON
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 14 april 2003

Antwoord

Hoi,
We hebben eerst een volle zak meel: 100%
100% = ? kg
80% = 53 kg
1% = 53/80 kg
100% = 53/80*100 kg = 66.25 kg
In totaal zat er dus 66.25 kg meel in. daarvan lekt dus 20 % weg (= 13.25 kg) en blijft er dus 53 kg over zoals in de opgave reeds stond(?)...

Zie Het digitale rekenboek

Koen
maandag 14 april 2003

©2001-2024 WisFaq