\require{AMSmath} Oppervlakte van een bolkap Hoe kan ik dan de oppervlakte van een bolsegment uitrekenen? Rjanss Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 april 2003 Antwoord De formule voor de oppervlakte van het bolsegment (bolkap) is:$Opp. = \pi \cdot \left( {r_1^2 + h^2 } \right)$Met r1=2 en h=1 gewoon weer een kwestie van invullen. Meer over de bolkap (en hoe 'we' aan de formules komen) kan je vinden op onderstaande website. Zie Spherical Cap WvR zondag 13 april 2003 Re: Oppervlakte van een bolkap ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik dan de oppervlakte van een bolsegment uitrekenen? Rjanss Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 april 2003
Rjanss Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 april 2003
De formule voor de oppervlakte van het bolsegment (bolkap) is:$Opp. = \pi \cdot \left( {r_1^2 + h^2 } \right)$Met r1=2 en h=1 gewoon weer een kwestie van invullen. Meer over de bolkap (en hoe 'we' aan de formules komen) kan je vinden op onderstaande website. Zie Spherical Cap WvR zondag 13 april 2003
Zie Spherical Cap
WvR zondag 13 april 2003
©2001-2024 WisFaq