\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 16412 Re: Goniometrische vergelijking Goedemorgen meneer Johan, Hoe bent u van c2 + s2 3.c2.s2 gekomen naar 1-3/4.[2.s.c]2 gekomen, want ik zie dat u die 3 voor die c2 ineens tot 3/4 heeft gemaakt ? Radj Radjan Ouder - vrijdag 29 november 2024 Antwoord Goed kijken: c^2+s^2=1, en 3c^2s^2=3(c\cdot s)^2=\frac34\cdot4(c\cdot s)^2, en dat is dan gelijk aan 1-\frac34(2\cdot s\cdot c)^2 Als je het nieuwe ding had uitgewerkt had je gezien dat het het gelijk is aan c^2+s^2-3c^2s^2. kphart zaterdag 30 november 2024 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedemorgen meneer Johan, Hoe bent u van c2 + s2 3.c2.s2 gekomen naar 1-3/4.[2.s.c]2 gekomen, want ik zie dat u die 3 voor die c2 ineens tot 3/4 heeft gemaakt ? Radj Radjan Ouder - vrijdag 29 november 2024
Radjan Ouder - vrijdag 29 november 2024
Goed kijken: c^2+s^2=1, en 3c^2s^2=3(c\cdot s)^2=\frac34\cdot4(c\cdot s)^2, en dat is dan gelijk aan 1-\frac34(2\cdot s\cdot c)^2 Als je het nieuwe ding had uitgewerkt had je gezien dat het het gelijk is aan c^2+s^2-3c^2s^2. kphart zaterdag 30 november 2024
kphart zaterdag 30 november 2024
©2001-2025 WisFaq