Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verhuurprijs berekenen van een product

Giros verwacht een verhuur van 20.000 producten X.
De verwachte constante kosten bedragen € 240.000
Toegestane variabele kosten per eenheid product schat Giros €36
Deze kosten zijn proportioneel variabel. Winstopslag bedraagt 20% van de verhuurprijs.
  • Bereken de verhuurprijs van één product X ?
Heb heel erg moeilijk mee misschien kunt me helpen a.u.b.

Met vriendelijke groet

Magie
Leerling mbo - dinsdag 3 september 2024

Antwoord

Hallo Magie,

Bereken eerst de totale kosten:

€240.000 + 20.000 \times €36 = €1.020.000

Stel p=verhuurprijs van één product. Dan levert de verhuur op:

Opbrengst = 20.000 \times p

Deze opbrengst moet niet alleen de gemaakte kosten opbrengen (€1.020.000), maar ook een winst van 20% van 20.000 \times p. Dus geldt:

20.000 \times p = 1.020.000 + 0,20 \times 20.000 \times p
20.000 \times p = 1.020.000 + 4000 \times p
16.000 \times p = 1.020.000
p = 1.020.000/16.000
p = €63,75

GHvD
dinsdag 3 september 2024

 Re: Verhuurprijs berekenen van een product 

©2001-2025 WisFaq