\require{AMSmath} Analyse bewijzen Ik kom niet uit de volgende vraag, als ik ze herleid kom ik op |a-x|/|ax|. Maar vanaf daar heb ik geen idee hoe ik verder moet? Lana Student universiteit - maandag 1 april 2024 Antwoord Je hebt dus |ax|^{-1}|a-x|.Gebruik nu dat |x-a|\le\frac12|a|, daaruit volgt namelijk dat |x|\ge\frac12|a|. En dat geeft weer \frac1{|x|}\le\frac2{|a|} ofwel |x|^{-1}\le2|a|^{-1}. kphart maandag 1 april 2024 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom niet uit de volgende vraag, als ik ze herleid kom ik op |a-x|/|ax|. Maar vanaf daar heb ik geen idee hoe ik verder moet? Lana Student universiteit - maandag 1 april 2024
Ik kom niet uit de volgende vraag, als ik ze herleid kom ik op |a-x|/|ax|. Maar vanaf daar heb ik geen idee hoe ik verder moet?
Lana Student universiteit - maandag 1 april 2024
Je hebt dus |ax|^{-1}|a-x|.Gebruik nu dat |x-a|\le\frac12|a|, daaruit volgt namelijk dat |x|\ge\frac12|a|. En dat geeft weer \frac1{|x|}\le\frac2{|a|} ofwel |x|^{-1}\le2|a|^{-1}. kphart maandag 1 april 2024
kphart maandag 1 april 2024
©2001-2025 WisFaq