Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuk met logaritme

In mijn antwoordenboek maken ze de volgende stap:

2 · 2log5/2log4 = 2log5

Wie kan mij vertellen waarom het een gelijk is aan het ander? Wat zijn de regels voor het vereenvoudigen van breuken met logaritmes erin?

Adrian
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 29 december 2023

Antwoord

Je weet dat $
{}^2\log (4) = 2
$, zodat:

$ \eqalign{
2 \cdot \frac{{{}^2\log (5)}}
{{{}^2\log (4)}} = 2 \cdot \frac{{{}^2\log (5)}}
{2} = {}^2\log (5)
}$

Toch?

WvR
vrijdag 29 december 2023

©2001-2024 WisFaq