Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geneste absolute waarden

Graag een bewijs van ||a-b|| \le |a|-|b|

Voorbeeld
Ten eerste: a \ge b
a = 8 en b = -3
||8+3|| \le |8|-|-3|
|11| \le 5 ?

Ten tweede a < b
a = -3 en b = 5
||-3-5|| < |-3|-|5|
8 < -2 ?

Wat doe ik verkeerd?

Geys F
Iets anders - zondag 24 december 2023

Antwoord

Ik denk dat je je vergist hebt in wat je wilt bewijzen. Die dubbele absoluutstrepen hebben weinig zin. Het ziet er naar uit dat je iets probeert te bewijzen dat niet klopt. Misschien moet je nog even naar de opdracht kijken?

WvR
zondag 24 december 2023

Re: Geneste absolute waarden

©2001-2025 WisFaq