\require{AMSmath} Parametische functies differentiëren Ik heb de volgende parametische functie: |- y = r · cos (2p / p)(t - ap) | |- x = r · sin (2p / p)(t - ap) hoe differentiër ik deze ? Hoekma Student hbo - zaterdag 12 april 2003 Antwoord Ik neem aan dat in de parametervoorstelling de t de variabele is. Dus dat x=x(t) en y=y(t) De afgeleide, dy/dx, kun je dan berekenen door dy/dx = (dy/dt)/(dx/dt) kom je hier verder mee? groeten, martijn mg zaterdag 12 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende parametische functie: |- y = r · cos (2p / p)(t - ap) | |- x = r · sin (2p / p)(t - ap) hoe differentiër ik deze ? Hoekma Student hbo - zaterdag 12 april 2003
Hoekma Student hbo - zaterdag 12 april 2003
Ik neem aan dat in de parametervoorstelling de t de variabele is. Dus dat x=x(t) en y=y(t) De afgeleide, dy/dx, kun je dan berekenen door dy/dx = (dy/dt)/(dx/dt) kom je hier verder mee? groeten, martijn mg zaterdag 12 april 2003
mg zaterdag 12 april 2003
©2001-2024 WisFaq