Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cirkels, stralen en hoeken

Hoi! kan iemand mij helpen met het uitwerken van de vraag in de bijlage? Ik snap de toepassing van de cosinusregel, maar loop vast bij het berekenen van de afstanden tussen de middelpunten. Alvast bedankt!

Suzan
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 december 2023

Antwoord

Maak een tekening:

q97945img1.gif

$M_1M_2=4$
$M_2M_3=6$
$M_3M_1=8$

Met de cosinusregel kan je dan de hoek bij $M_2$ uitrekenen.

Op dezelfde manier kan je dit doen voor een willekeurige waarde van $r$. Volgens mij krijg je dan:

$M_1M_2=4$
$M_2M_3=1+r$
$M_3M_1=3+r$

Zou het dan lukken? Zo niet dan nog maar even reageren!

WvR
donderdag 7 december 2023

©2001-2025 WisFaq