\require{AMSmath} De eerste 3 termen bepalen van een rekenkundige rij Wat zijn de eerste drie termen van een rekenkundige rij als je weet dat $u_3·u_4 = 45$ is en $u_5-3·u_3 = -2$ is?Alvast bedankt om mij te helpen! Bo 3de graad ASO - zaterdag 2 december 2023 Antwoord Ik heb het zo aangepakt:$\eqalign{ & u_4 = u_3 + v \cr & u_5 = u_3 + 2v \cr}$Geeft:$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} u_3 \cdot \left( {u_3 + v} \right) = 45 \\ u_3 + 2v - 3u_3 = - 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \left( {u_3 } \right)^2 + u_3 \cdot v = 45 \\ - 2u_3 + 2v = - 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \left( {u_3 } \right)^2 + u_3 \cdot v = 45 \\ v = u_3 - 1 \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$Geeft:$\left( {u_3 } \right)^2 + u_3 \cdot \left( {u_3 - 1} \right) = 45$Je kunt dan $u_3$ en $v$ uitrekenen. Zou dat lukken?NaschriftMaar dit kan natuurlijk ook :$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} u_3 \cdot u_4 = 45 \\ u_5 - 3 \cdot u_3 = - 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \left( {u_0 + 3v} \right) \cdot \left( {u_0 + 4v} \right) = 45 \\ u_0 + 5v - 3 \cdot \left( {u_0 + 3v} \right) = - 2 \\ \end{array} \right. \\ ... \\ \left\{ \begin{array}{l} u_0 = - 7 \\ v = 4 \\ \end{array} \right. \vee \left\{ \begin{array}{l} u_0 = 12 \\ v = - 5\frac{1}{2} \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$4. rekenkundige rijen WvR zaterdag 2 december 2023 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat zijn de eerste drie termen van een rekenkundige rij als je weet dat $u_3·u_4 = 45$ is en $u_5-3·u_3 = -2$ is?Alvast bedankt om mij te helpen! Bo 3de graad ASO - zaterdag 2 december 2023
Bo 3de graad ASO - zaterdag 2 december 2023
Ik heb het zo aangepakt:$\eqalign{ & u_4 = u_3 + v \cr & u_5 = u_3 + 2v \cr}$Geeft:$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} u_3 \cdot \left( {u_3 + v} \right) = 45 \\ u_3 + 2v - 3u_3 = - 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \left( {u_3 } \right)^2 + u_3 \cdot v = 45 \\ - 2u_3 + 2v = - 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \left( {u_3 } \right)^2 + u_3 \cdot v = 45 \\ v = u_3 - 1 \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$Geeft:$\left( {u_3 } \right)^2 + u_3 \cdot \left( {u_3 - 1} \right) = 45$Je kunt dan $u_3$ en $v$ uitrekenen. Zou dat lukken?NaschriftMaar dit kan natuurlijk ook :$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} u_3 \cdot u_4 = 45 \\ u_5 - 3 \cdot u_3 = - 2 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} \left( {u_0 + 3v} \right) \cdot \left( {u_0 + 4v} \right) = 45 \\ u_0 + 5v - 3 \cdot \left( {u_0 + 3v} \right) = - 2 \\ \end{array} \right. \\ ... \\ \left\{ \begin{array}{l} u_0 = - 7 \\ v = 4 \\ \end{array} \right. \vee \left\{ \begin{array}{l} u_0 = 12 \\ v = - 5\frac{1}{2} \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$4. rekenkundige rijen WvR zaterdag 2 december 2023
WvR zaterdag 2 december 2023
©2001-2024 WisFaq