Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lijnstuk AB en grafiek

Gegeven is de parabool met vergelijking $y=x^2$. Een lijn uit de familie van lijnen snijdt de parabool in de punten A en B met AB is 6$\sqrt{}$2. Onderzoek de waarde van $p$, je hebt een parabool y=x2 en vergelijking van die lijn is yp = x+p en je moet $p$ onderzoeken. De lijn AB snijdt de parabool in 2 punten en je kan zegmaar een AC bedenken zodat het een driehoek wordt en daarmee D=0 en ze zeggen je mort AC= xB-xA doen en dat is dan 6 wat ik echt niet snap en daarna gaan ze het invullen in $f$ en komen ze uit op p=83/4

Rayan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 november 2023

Antwoord

't Is een beetje een rommeltje, eerst maar 's een tekening:

q97927img1.gif

Je kunt laten zien dat $\Delta $ABC een 45°-45°-90°-driehoek is. Dus als de schuine zijde gelijk is aan 6$\sqrt{}$2 dan is AC=6.

Ben je er dan uit?

Zie ook Hoe bereken ik de andere zijden?

WvR
maandag 20 november 2023

©2001-2024 WisFaq