Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Van directe formule naar recursieve formule

Hoe bepaal ik de beginterm van de recursieve formule, als ik van een directe formule naar een recursieve formule ga?

Celest
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 november 2023

Antwoord

Ik zal een voorbeeld geven:

Gegeven $\eqalign{
x_t = \frac{{3^t + 3}}
{2}
}$

Geeft:

$
\eqalign{
& x_0 = 2 \cr
& x_1 = 3 \cr
& x_2 = 6 \cr
& x_3 = 15 \cr
& x_4 = 42 \cr
& ... \cr}
$

De recursieve formule is $
x_{t + 1} = 3x_t - 3
$ met als beginterm $
x_0 = 2
$.

Helpt dat?

WvR
zondag 5 november 2023

©2001-2024 WisFaq