To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52609 

Re: 25 munten

Imp
Docent - woensdag 1 november 2023

Antwoord

Noem a het aantal munten van 1 eurocent in de zak, b het aantal van 2 eurocent en c het aantal van 5 eurocent. Als je 20 munten uit de zal haalt zijn er nog 6 in de zak over. Je weet dus dat:

a \ge 6 + 1 = 7
b \ge 6 + 2 = 8
c \ge 6 + 5 = 11

Dus a+b+c\ge 7 + 8 + 11 = 26

Omdat er in totaal 26 munten in de zak zitten moet gelden:

a = 7
b = 8
c = 11

Munten van een andere soort zijn er kennelijk niet bij. De totale waarde is

1 · 7 + 2 · 8 + 5 · 11 = 78 eurocent.

WvR
woensdag 1 november 2023

©2001-2025 WisFaq