\require{AMSmath} Groeisnelheid Schrijf de formule N=3 - 5 x log(2t) in de vorm N=a + b x ln(t) rond af op 2 decimalen leg per stapje uit wat je doet en waarom? Joris Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 oktober 2023 Antwoord Je kunt met de rekenregels voor logaritmen de formule herschrijven. Dat gaat zo:$\eqalign{ & N = 3 - 5 \times \log (2t) \cr & N = 3 - 5\left( {\log (2) + \log (t)} \right) \cr & N = 3 - 5\log (2) - 5\log (t) \cr & N = 1,49 - 5 \times \frac{{\ln (t)}}{{\ln (10)}} \cr & N = 1,49 - 2,17 \times \ln (t) \cr}$Misschien kun je nu zelf zien welke stappen je kan nemen en waarom. Als het niet lukt dan kan je reageren. Ik hoor dan graag waar het probleem zit. WvR zondag 29 oktober 2023 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Schrijf de formule N=3 - 5 x log(2t) in de vorm N=a + b x ln(t) rond af op 2 decimalen leg per stapje uit wat je doet en waarom? Joris Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 oktober 2023
Schrijf de formule N=3 - 5 x log(2t) in de vorm N=a + b x ln(t) rond af op 2 decimalen leg per stapje uit wat je doet en waarom?
Joris Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 oktober 2023
Je kunt met de rekenregels voor logaritmen de formule herschrijven. Dat gaat zo:$\eqalign{ & N = 3 - 5 \times \log (2t) \cr & N = 3 - 5\left( {\log (2) + \log (t)} \right) \cr & N = 3 - 5\log (2) - 5\log (t) \cr & N = 1,49 - 5 \times \frac{{\ln (t)}}{{\ln (10)}} \cr & N = 1,49 - 2,17 \times \ln (t) \cr}$Misschien kun je nu zelf zien welke stappen je kan nemen en waarom. Als het niet lukt dan kan je reageren. Ik hoor dan graag waar het probleem zit. WvR zondag 29 oktober 2023
WvR zondag 29 oktober 2023
©2001-2024 WisFaq