Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90558 

Re: Analyse van meer variabelen

Beste M,
Is het uiteindelijk gelukt om een oplossing te vinden?
Ik heb namelijk nu precies dezelfde opdracht.
Groet,
Jelle

Jelle
Student hbo - woensdag 4 oktober 2023

Antwoord

Ik weet niet of M dit na drie jaar nog leest. Maar in het artikel kun je zien dat $u^2-2v^2=-1$ oneindig veel gehele oplossingen heeft met $v$ oneven.
Dat geeft voor het oorspronkelijke probleem telkens
$$2y-1=v\text{ en }x-3y=u
$$met oplossingen
$$y=\frac{v+1}2 \text{ en } x=u+3y = u+\frac32(v+1)
$$die zijn dus ook geheel.

kphart
donderdag 5 oktober 2023

©2001-2024 WisFaq