Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97859 

Re: Re: Lagrange partieel differentieren

dan heb ik alleen nog de vraag over de 3e $\theta $ :

−m2Lsin $\theta $ $\theta $ ' $\theta $ '
die kan ik nog niet plaatsen

gijs
Student hbo - woensdag 20 september 2023

Antwoord

De productregel toegepast op $m_2L\cos\theta\cdot\dot\theta$:
$$
m_2L\cos\theta\cdot\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}t}(\dot\theta) + \frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}t}(m_2L\cos\theta)\cdot\dot\theta
$$
(en de kettingregel op $\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}t}(m_2L\cos\theta)$ natuurlijk).

kphart
woensdag 20 september 2023

©2001-2024 WisFaq