Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Model voor `bounch and pitch`

dit is een model om ao voortuigen te simuleren, ik loop echter vast met de afleiding van de formule: ik zie niet hoe ze in de formule b aan de factoren (c1L2, c1L2) $\theta $ cos2 $\theta $ koem evenals k1L2+k2L2.sin $\theta $ .cos $\theta $ ..
als ik de standaard formule gebruik kom ik op voor de 3 hoek die de arm maakt:
sin=overstaand / L2 $\theta $ ,
dus overstaand is L2sL2cosin $\theta $
afgeleide hiervan is L2 cos $\theta $ $\theta $
verder kom ik echter niet, het is bounch and pitch dus de arm draait niet alleen om zijn punt maar kan ook omhoog en omlaag zie bijlage

gijs
Student hbo - woensdag 30 augustus 2023

Antwoord

De uitdrukkingen $y-L_1\sin\theta$ en $y+L_2\sin\theta$ geven de hoogten van de uiteinden aan, zo te zien ten opzichte van $G$.
Hierin is $y$ de hoogte van het draaipunt ten opzichte van $G$, en via de sinussen krijg je dan de hoogten van de eindpunten.

Dan zijn $k_1(y-L_1\sin\theta)$ en $k_2(y+L_2\sin\theta)$ de krachten die die twee punten ondervinden van de veren ($k_1$ en $k_2$ zijn de veerconstanten).

Die punten ondervinden ook dempingskrachten en die zijn evenredig met hun snelheden en die worden gegeven door $\dot y-L_1\dot\theta\cos\theta$ en $\dot y+L_2\dot\theta \cos\theta$. De factoren $c_1$ en $c_2$ zijn de dempingsfactoren.

kphart
donderdag 31 augustus 2023

©2001-2024 WisFaq