Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inverse en verzamelingen

Beste

Ik heb een huiswerk gekregen, maar ik snap de vraag niet. De vraag luidt als volgt:
Stel dat $\forall $ b $\in $ B:b=f(a)=a2 en B bestaat uit B={0,4}. Beschrijf dan door opsomming de inverse van f.

Afzonderlijk begrijp ik alles, ik kan de inverse berekenen en ik weet hoe een verzameling werkt. Ik snap alleen niet wat er van me verwacht wordt te berekenen. Alvast bedankt!

Kiki
3de graad ASO - woensdag 26 juli 2023

Antwoord

Ik denk dat je $f^{-1}[B]$ moet bepalen en dat is, per definitie, de verzameling $\{a:f(a)\in B\}$. Hier komt dat neer op het vinden van de $a$s die voldoen aan $f(a)=0$ of $f(a)=4$.
Dat lijkt me niet zo moeilijk meer.

kphart
woensdag 26 juli 2023

©2001-2024 WisFaq