\require{AMSmath} Vragen over opdrachten boek Beste heer/mevrouw,Ik heb twee vragen over deze opdracht, zie antwoorden en uitwerkingen bijlage.1. Waarom wordt de 12 een 50? (Eerste stap uitwerking)2. Waarom gaan ze van '50+b · log()+b.log(d)' naar 'N(d)+b log()blog()'?Alvast bedankt. A Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 juni 2023 Antwoord Die $50$ moet gewoon $12$ zijn, zodat de uitwerking zoiets wordt:$\eqalign{ & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = 12 + b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}d} \right) \cr & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = 12 + b \cdot \left( {\log \left( {\frac{1}{2}} \right) + \log \left( d \right)} \right) \cr & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = 12 + b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}} \right) + b \cdot \log \left( d \right) \cr & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = 12 + b \cdot \log \left( d \right) + b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}} \right) \cr & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = N\left( d \right) + b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}} \right) \cr & b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}} \right) = - 4,5 \cr & b \approx 14,95 \cr}$$N$ nam immers met $4,5$ af. Lukt dat zo? WvR zondag 18 juni 2023 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste heer/mevrouw,Ik heb twee vragen over deze opdracht, zie antwoorden en uitwerkingen bijlage.1. Waarom wordt de 12 een 50? (Eerste stap uitwerking)2. Waarom gaan ze van '50+b · log()+b.log(d)' naar 'N(d)+b log()blog()'?Alvast bedankt. A Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 juni 2023
Beste heer/mevrouw,Ik heb twee vragen over deze opdracht, zie antwoorden en uitwerkingen bijlage.1. Waarom wordt de 12 een 50? (Eerste stap uitwerking)2. Waarom gaan ze van '50+b · log()+b.log(d)' naar 'N(d)+b log()blog()'?Alvast bedankt.
A Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 juni 2023
Die $50$ moet gewoon $12$ zijn, zodat de uitwerking zoiets wordt:$\eqalign{ & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = 12 + b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}d} \right) \cr & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = 12 + b \cdot \left( {\log \left( {\frac{1}{2}} \right) + \log \left( d \right)} \right) \cr & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = 12 + b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}} \right) + b \cdot \log \left( d \right) \cr & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = 12 + b \cdot \log \left( d \right) + b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}} \right) \cr & N\left( {\frac{1}{2}d} \right) = N\left( d \right) + b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}} \right) \cr & b \cdot \log \left( {\frac{1}{2}} \right) = - 4,5 \cr & b \approx 14,95 \cr}$$N$ nam immers met $4,5$ af. Lukt dat zo? WvR zondag 18 juni 2023
WvR zondag 18 juni 2023
©2001-2024 WisFaq