Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97780 

Re: Voetpunt van de loodlijn

ik heb een stelsel vergelijkingen van de loodlijn, namelijk:
x-2y+1=0 en 5Y-z-5=0.
Nu weet ik niet goed hoe ik precies het voetpunt moet bepalen.

karel
2de graad ASO - woensdag 7 juni 2023

Antwoord

Je maakt het jezelf veel te lastig.
De vergelijking van het vlak levert je direct de normaalvector r=(2,1,5)
Maak nu een vectorvoorstelling van die loodlijn.
Dat wordt l = (3,2,5) + $\lambda $ (2,1,5)

Dit invullen in de vergelijking van het vlak levert de waarde van $\lambda $ op en daarmee ook het voetpunt van loodlijn.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 7 juni 2023

©2001-2024 WisFaq